Jouw talent, jouw toekomst.

Welkom bij Thorbecke Talentschool Rotterdam

Locatie Prinsenlaan

 

KLIK HIER VOOR AANMELDING SCHOOLJAAR 2024/2025

De mavo, havo en vwo waar je echt gezien wordt!

Wij zijn de school voor voortgezet onderwijs (mavo, havo en vwo) voor iedereen. Ondanks de 920 leerlingen heeft onze locatie een kleinschalig karakter. Als brugklasser vind je in Thorbecke Junior een eigen, veilige plek voor een soepele overstap naar het voortgezet onderwijs. We stimuleren je om leergierig te blíjven, je talenten te ontplooien en het beste in jezelf naar boven te halen. Een Thorbecke-leerling stapt zelfbewust, vol ambitie en vertrouwen de toekomst tegemoet.

 
JOUW TALENT, JOUW TOEKOMST.

Samen

Wij werken samen met jou toe naar het behalen van een passend diploma. We dagen je uit, geven je eigen verantwoordelijkheid en helpen je met het maken van de juiste keuzes zodat jij je eigen talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Een Thorbecke-leerling wordt opgeleid tot een echte wereldburger die goed voorbereid is op je volgende stap richting het mbo, hbo of universiteit.

 

Plaatsing & Onderwijs / Profielen

Nieuwe leerlingen worden als volgt geplaatst:

  • Theoretische leerweg en Theoretische leerweg/havo-advies plaatsen we in een mavo/havo klas
  • Havo of havo/vwo advies plaatsen we in een havo/vwo klas
  • Vwo-advies plaatsen we in een vwo-klas

Onderwijs / Profielen
Leerlingen in leerjaar 1 en 2 maken echte keuzes. Zo heb je Thorbecke-Studie uren waar je onder schooltijd werkt aan het schoolwerk. Je kunt dan makkelijk vragen stellen en je hoeft thuis minder te doen. Tijdens Thorbecke-Vak uren heb je wekelijks ondersteuning in vakken die je nodig hebt. Ook hierin kiezen leerlingen wekelijks zelf welke ondersteuning ze nodig hebben. Waar nodig helpen wij bij het maken van de keuzes. We maken gebruik van een mix van boeken en online leermethodes.

Op onze school bieden wij net zoveel lessen aan als op elke andere school. In de vrije ruimte kun je in de onderbouw wel voor speciale profielen kiezen:

  • Highschool sportklas
  • Highschool basketbal
  • Highschool voetbal
  • Highschool turnen
  • Highschool boksen
  • Highschool dans

Wij zijn zeker ook dè school als je niet specifiek voor sport of dans wilt gaan. Die leerlingen kiezen het Thorbecke Profiel. Zij hebben dan in plaats van het sport- of dansprofiel extra Thorbecke-uren studie. Het voordeel is dat Thorbecke Profielleerlingen hierdoor minder huiswerk hebben, omdat ze meer tijd hiervoor op school hebben. 

Daarnaast zijn wij een school voor leerlingen met een Topsport Talentstatus en een DAMU-status (topdans). 

je eigen, veilige plek

Thorbecke Junior

Thorbecke Junior (leerjaren 1 en 2) heeft een eigen plek op onze bovenste verdieping. Dit is een overzichtelijke en warme plek waar je je twee jaar lang de tijd hebt om uit te vinden welk onderwijsniveau het best bij jou past. Ideaal om een makkelijke overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

"

Als je een toernooi hebt, wordt daar rekening mee gehouden in je rooster.

Wessel
(Klas 1, Thorbecke Prinsenlaan)

"

Je leert plannen omdat je je eigen T-uren kunt indelen

Ben
(Klas 1, Thorbecke Prinsenlaan)

"

Thorbecke Junior vind ik echt helemaal top.

Vincent
(Klas 2, Thorbecke Prinsenlaan)

Promovideo Prinsenlaan